Uskoro javni poziv za prodaju kina "26. novembar"

01.07.2015. 09:10 / Izvor: Fena
Uskoro javni poziv za prodaju kina '26. novembar'

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević kazao je da sada slijedi uknjižavanje nekretnine, nakon čega će najvjerovatnije biti raspisan javni poziv i licitacija za prodaju kina.

Gradsko vijeće Bihać na jučer održanoj sjednici usvojilo je, između ostalog, prijedlog odluke da Grad preuzme vlasništvo nad nekretninom Kino "26. novembar" od Javne ustanove (JU) Kulturni centar.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević kazao je da sada slijedi uknjižavanje nekretnine, nakon čega će najvjerovatnije biti raspisan javni poziv i licitacija za prodaju kina.

"Tu će se graditi poslovni centar, u kojem će raditi između 100 i 150 ljudi", istakao je on.

Tokom rasprave, izneseno je niz spekulacija na račun gradske uprave po pitanju prodaje te nekretnine.

Gradonačelnik je odgovorajući vijećnicima, kazao da se taj objekt u centru grada, samo želi staviti u funkciju.

Po njegovim riječima, ovo prijeratno kino stavljeno je ponovo u funkciju prije desetak godina, te iznajmljeno određenim ljudima i preimenovano u Kino "Una".

Oni su jedan period radili, pa s obzirom da nije bilo interesa i faktički prestali s radom.

"Onda je istekao ugovor tim ljudima što su iznajmili, pa su onda oni vrlo brutalno pokupili te svoje stvari i odnijeli ih, pa sad po svemu tome, mi kao još dugujemo tim ljudima nekih 170.000 KM za ulaganja", istakao je Galijašević.

Smatra da sve objekte u gradu treba staviti u funkciju, kroz nove investicije graditi nove centre u kojima će se zapošljavati građani, a ne od svega praviti politiku i politikanstvo.

Dodao je da je u proteklih 14 godina prodano gotovo 14,5 miliona maraka vrijednosti zemlje. Taksativno nabrajajući ko je i šta sve prodao, upitao je javno za govornicom šta je od toga prodanog danas u funkciji, jer najlakše je prodati zemljište, ali je suština da li će na tom zemljištu biti investicija, hoće li se tu napraviti objekt i da li će on sutra zapošljavati ljude.

Osvrnuo se i na pompezno najavljivane, ali nerealizirane investicije prethodne vlasti poput Importanne centra, koje su samo donijele financijsku štetu Gradu, kao i na vlastite poput prodaje zgrade JKP Komrad, gdje je u toku realizacija višemilionske investicije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti