Uskoro letovi iz Sarajeva za Rusiju

22.04.2019. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Uskoro letovi iz Sarajeva za Rusiju

Ruski prijevoznik iFly Airlines u srijedu je dobio dozvolu od savezne zrakoplovne vlasti Rosaviatsie za lansiranje letova iz Sočija u Beograd, Zagreb i Sarajevo.

Ruski prijevoznik iFly Airlines u srijedu je dobio dozvolu od savezne zrakoplovne vlasti Rosaviatsie za lansiranje letova iz Sočija u Beograd, Zagreb i Sarajevo, piše Exyuaviation.

Kompanija je zatražila dozvolu za obavljanje do četiri leta sedmično iz grada na obali Crnoj mora za ove tri prijestonice.

Avio kompanija mora dobiti odobrenja odgovarajućih regulatora svake od navedenih zemalja.

iFly Airlines je privatni čarter prevoznik koji obavlja letove za “Tez Tour”, “Tempus Tour”, “TUI” i rusku turističku agenciju “Intourist – Thomas Cook”.

Ovaj brzorastući prevoznik opslužio je 1,1 milion putnika prošle godina sa svojom flotom od devet aviona – dva Airbusa A319 i sedam A330.

Kako navodi Exyuaviation trenutno ni Beograd, ni Zagreb ni Sarajevo nemaju neprekidne letove za Sochi, iako Air Serbia ima na raspolaganju usluge Aeroflota između Moskve i gradskog odmarališta. Aeroflot također održava operacije između ruskog glavnog grada i Zagreba, dok između Rusije i Bosne i Hercegovine nema letova.

Gazpromavia je već nekoliko godina održavala usluge između Sočija i Beograda.

Exyuaviation

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti