Uskoro odabir kompanije koja će uvoziti i skladištiti vakcine

13.01.2021. 15:44 / Izvor: Akta.ba
Uskoro odabir kompanije koja će uvoziti i skladištiti vakcine

Ministarstvo civilnih poslova BiH raspisalo je Javni poziv za dostavljanje ponude za nabavku usluga uvoza, skladištenja i transporta vakcina protiv Covid 19.

Ministarstvo civilnih poslova BiH raspisalo je Javni poziv za dostavljanje ponude za nabavku usluga uvoza, skladištenja i transporta vakcina protiv Covid 19. 

Predmet ove javne nabavke su usluge uvoza, transporta i skladištenja testova, vakcina, lijekova i druge medicinske opreme. U većini slučajeva radi se o robi koja zahtijeva određeni temperaturni lanac, te je zbog toga nabavka podijeljena u LOT-ove.

Kako se navodi, davalac usluga mora da posjeduje dozvolu za uvoz i promet lijekova na veliko i certifikat o dobroj distributivnoj praksi (eng. GDP) izdat od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine.

Davalac usluga će realizovati procedure uvoza, skladištenja i distribucije vakcina i druge medicinske opreme do krajnjih korisnika-entitetskih ministarstava zdravlja/zdravstva i Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH. Skladištenje i transport vakcina i drugih medicinskih protivmjera treba da bude praćen odgovarajućim dokazom, odnosno Ispisoni hladnog lanca ili kalibrisanim data logerima.

"S obzirom da se obračun troškova transporta, odnosno fakturisanje vrši na osnovu pređenih kilometara, transport je potrebno organizovati vodeći računa da isti prouzrokuje što manje troškove. Obračun troškova skladištenja vrši po danu na osnovu prostora koji roba zauzima iskazanom u kubnim metrima. Ugovorni organ će snositi dodatne troškove koji se jave prilikom uvoza", navodi se.

Nabavka se provodi kroz 4 LOT-a zavisno od temperaturnog lanca. 

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV) za LOT 1: 70.000,00 KM, za LOT 2: 30.000,00 KM, za LOT 3: 30.000,00 KM i za LOT 4: 30.000,00 KM.

Ugovor se zaključuje do 31.12.2021. godine, a rok za podnošenje aplikacija je 21.01.2021. godine.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je osigurala oko 13 miliona dolara za nabavku 1.230.000 vakcina u Covax sistemu, a prve isporuke se očekuju naredne sedmice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti