Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uskoro odluka o mogućnosti održavanja Formule E u Sarajevu

31.05.2018. 08:44 / Izvor: Akta.ba

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, na jučerašnjoj održanoj 16. sjednici, kojom je predsjedavao dr. Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća, primilo k znanju Informaciju o mogućnosti realizacije projekta održavanja Formule E u Sarajevu, te dalo podršku svim potrebnim aktivnostima kako bi Sarajevo i zvanično dobilo kandidaturu.

Također, Gradsko vijeće je svojim zaključkom, zadužilo Gradonačelnika da za jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća, predloži akt kojim će Gradsko vijeće odlučiti o pristupanju projektu održavanja Formule E u Sarajevu i opredijeliti se za  izdvajanje budžetskih sredstava, potrebnih za izradu studije izvodljivosti.

Kada je u pitanju Formula E, za sada je jedino poznato da će se prva utrka u sezoni 2018/2019 održati u Saudijskoj Arabiji u Rijadu, a u toku su pregovori sa više lokacija u svijetu, dok će kompletan raspored utrka biti poznat u junu.

Prema dodsadašnjim informacijama, za studiju izvodljivosti utrke u Sarajevu potrebno je oko 100.000 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti