Uskoro radni tim direktora ViK-a za plansku stabilizaciju vodosnabdijevanja

19.10.2017. 07:35 / Izvor: Fena
Uskoro radni tim direktora ViK-a za plansku stabilizaciju vodosnabdijevanja

Iz  KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo navode da su pred  v.d. direktorice preduzeća Azrom Muzur veliki i odgovorni zadaci

Iz  KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo navode da su pred  v.d. direktorice preduzeća Azrom Muzur veliki i odgovorni zadaci, a da će kratkoročni i dugoročni plan aktivnosti stabilizacije vodosnabdijevanja biti  prezentovan javnosti početkom naredne sedmice.

Dodaju da je direktorici Muzur jučer bio prvi radni dan, a da bi do petka trebao biti izabran i oformljen radni tim izvršnih direktora koji bi odmah krenuli s planskom realizacijom stabilizacije sistema.

Vlada Kantona Sarajevo, odnosno premijer Elmedin Konaković, je prije nekoliko dana javnosti prezentirao Prijedlog mjera za unapređenje stanja vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo, koji je sačinjen od devet tačaka mjera za implementaciju, od kojih je prva već u fazi realizacije.

Prva tačka odnosi se na pomoć ViK-u od  drugih kantonalnih javnih i komunalnih preduzeća, kao i Uprave Civilne zaštite da stave na raspolaganje mehanizaciju i ljudske resurse, kako bi u roku od dva mjeseca bile poduzete sve neophodne aktivnosti vezane za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mrež,i a radi osiguranja novih količina vode i ukidanja dnevnih redukcija vode, saopćeno je iz Službe informisanja KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti