Vijesti

Uskoro štampanje Vodiča za investiciona ulaganja u Općini Centar

24.09.2009. 11:57 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Fahrudin Đuzo, potpisali su u Općini 18. septembra 2009. godine ugovor o izradi Vodiča za investiciona ulaganja na području Općine Centar.

Općina je za izradu Vodiča izdvojila Zavodu sredstva u iznosu od 20.000 KM. Publikacija će biti napisana na bosanskom i engleskom jeziku i budućim investitorima će nuditi potpune i aktuelne informacije - osnovne činjenice o Općini, pravni okvir za ulaganja, postupak pribavljanja odobrenja za građenje, fiskalno opterećenje poslovnog sektora, cijene komunalnih usluga, pogodnosti za ulaganje u oblasti privrede, turizma i saobraćaja, kartografske priloge itd. Vodič će biti štampan u 200 primjeraka, te dostupan i na web stranici Općine Centar www.centar.ba .

Štampanje Vodiča za buduće investitore predstavlja nastavak dobre saradnje između Općine Centar i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo na izradi dokumentacije neophodne za skladan i brz razvoj središnje gradske općine, urađenih kvalitetnom metodologijom i u skladu sa visokim standardima. Općina Centar je prva među bosansko-hercegovačkim općinama koja će budućim investitorima ponuditi publikaciju takve vrste, saopćila je press služba Općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti