Uskoro štampanje Vodiča za investiciona ulaganja u Općini Centar

24.09.2009. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro štampanje Vodiča za investiciona ulaganja u Općini Centar

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Fahrudin Đuzo, potpisali su u Općini 18. septembra 2009. godine ugovor o izradi Vodiča za investiciona ulaganja na području Općine Centar.

Općina je za izradu Vodiča izdvojila Zavodu sredstva u iznosu od 20.000 KM. Publikacija će biti napisana na bosanskom i engleskom jeziku i budućim investitorima će nuditi potpune i aktuelne informacije - osnovne činjenice o Općini, pravni okvir za ulaganja, postupak pribavljanja odobrenja za građenje, fiskalno opterećenje poslovnog sektora, cijene komunalnih usluga, pogodnosti za ulaganje u oblasti privrede, turizma i saobraćaja, kartografske priloge itd. Vodič će biti štampan u 200 primjeraka, te dostupan i na web stranici Općine Centar www.centar.ba .

Štampanje Vodiča za buduće investitore predstavlja nastavak dobre saradnje između Općine Centar i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo na izradi dokumentacije neophodne za skladan i brz razvoj središnje gradske općine, urađenih kvalitetnom metodologijom i u skladu sa visokim standardima. Općina Centar je prva među bosansko-hercegovačkim općinama koja će budućim investitorima ponuditi publikaciju takve vrste, saopćila je press služba Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti