Usluge taksi prevoza u Sarajevu smanjene za 80 posto, poštuju se mjere

31.10.2020. 11:22 / Izvor: Fena
Usluge taksi prevoza u Sarajevu smanjene za 80 posto, poštuju se mjere

U poređenju na prošlu godinu, posao usluge taksi prevoza opao je za čak 80 posto.

Restrikcije u ostalim branšama utjecale su i na frekvenciju putnika i rad vozača Udruženja "Sarajevotaxi", baš kao i na većinu djelatnosti.

U poređenju na prošlu godinu, posao usluge taksi prevoza opao je za čak 80 posto.

"Posebno se to odnosilo na ljetnu sezonu, koje skoro nije ni bilo te je potreba za taksijem svedena na minimum. Ipak, uprkos svim nedaćama i problemima s kojima se suočavamo, a i neizvjesnosti šta donosi svaki novi dan trudimo se profesionalno kao i uvijek odgovoriti izazovima i na najbolji mogući način pružati usluge taksi prevoza.", navode za Fenu iz Udruženja.

Naglašavaju da vozači Udruženja "Sarajevo taxi" posao obavljaju savjesno, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prilikom svake vožnje koriste zaštitnu opremu (masku i rukavice), a nakon vožnje obavezno dezinficiraju vozilo.

"Obaveza je i putnika da nose zaštitnu opremu, a preporuka da sjede na sjedištu iza vozača. Komunikacija je svedena na minimum, uz preporuku stanovništvu za našu aplikaciju mojTaxi (www.mojtaxi.ba), koja ima mogućnost bezkontaktnog plaćanja. Time se klijentu omogućava da vožnju plati preko svog mobilnog aparata, bez kontakta sa vozačem.", naglašavaju.

I u njihovim redovima bilo je nažalost nekoliko slučajeva pozitivnih na Covid 19, sa neznatnim posljedicama na vozače i njihove porodice, koji su sad dobro.

Imali su i nekoliko slučajeva samoizolacije, zbog kontakta sa putnicima pozitivnim na taj virus.

"Nastojimo se držati svih preporuka i mjera izdatih od nadležnih epidemioloških službi te se, u skladu s tim, prilagoditi novonastaloj situaciji koja se mijenja iz dana u dan.", naglašeno je.

Iz Udruženja "Sarajevo taxi" preporučuju stanovništvu da budu strpljivi i pažljivi, čuvaju sebe i svoje najbliže.

"Pridržavajte se propisanih mjera i uputstava, kontakte svedite na minimum da bi svi zajedno iz novonastale situacije izašli kao pobjednici.", poručili su.

Kako podsjećaju iz Udruženja "Sarajevotaxi" i dalje su na terenu organizirani punktovi njihove unutrašnje kontrole, gdje se vrši dodatno dezinficiranje vozila (mimo redovnog dezinficiranja, koje vrše vozači) te osiguravaju zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti