Vijesti

Usora: Počela Treća manifestacija Otvorena vrata općina/opština i gradova BiH

29.10.2009. 13:45 / Izvor: eKapija.ba

Predsjednik Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, načelnik općine Zenica Husein Smajlović otvorio je Treću manifestaciju Otvorena vrata općina/opština i gradova Bosne i Hercegovine koja se 29 i 30. oktobra 2009. godine održava u općini Usora.

Manifestacija okuplja više od stotinu izlagača, sa ciljem da se kroz prezentaciju dobrih praksi sa lokalnog nivoa, kao i kroz razmjenu iskustava potakne kvalitetniji razvoj privrednog, kulturnog i svih vidova života u lokalnim zajednicama.

Učešće na manifestaciji uzeo je veliki broj poduzetnika, predstavnika općina i turističkih organizacija sa područja Tuzlanskog kantona.

Svojevrsnu prezentaciju ugostiteljsko - turističkih vrijednosti, kulturno - historijskog i prirodnog nasljeđa, kao i novih turističkih potencijala općine Tuzla, kao što su Panonska jezera, Arheološki park i Sojenička naselja, Soni trg, Muzej solarstva i Trg slobode upriličit će i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

"Strateško opredjeljenje Turističke zajednice TK je da se turistički potencijali ovog područja promoviraju na što više sajmova i manifestacija sa osnovnim ciljem da objasnimo potencijalnim turistima, zašto trebaju posjetiti Tuzlanski kanton i šta im mi možemo ponuditi što nema niko, ovo je prilika da naša iskustva i dobre primjere iz prakse podijelimo sa posjetiocima i učesnicima manifestacije", istakao je direktor Turističke zajednice TK mr. Almazaga Ćatović.

U sklopu manifestacije Otvorena vrata općina/opština i gradova BiH planirano je i takmičenje turističko-ugostiteljskih škola iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosanske medijske grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti