Usorac: Održati podsticaje i povećati cijenu mlijeka

10.12.2018. 07:36 / Izvor: SRNA
Usorac: Održati podsticaje i povećati cijenu mlijeka

Usorac je, poslije sjednice Upravnog odbora Udruženja mljekara Republike Srpske održanog u Prnjavoru, rekao da će mljekari tražiti sastanak.

Mljekari u Republici Srpskoj smatraju da se podsticaji na mlijeko moraju održati na nivou od 0,30 KM i povećati cijena mlijeka, izjavio je predsjednik Udruženja mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac.

Usorac je, poslije sjednice Upravnog odbora Udruženja mljekara Republike Srpske održanog u Prnjavoru, rekao da će mljekari tražiti sastanak sa preduzećem "Imlek" iz Beograda da bi se pokušali dogovoriti o prihvatljivoj cijeni mlijeka, jer je sadašnja od 0,55 KM neodrživa.

"Na sjednici smo donijeli zaključak da podsticaji moraju biti razvojni, da moramo imati investicije, da se više pažnje posveti selu koje bi trebalo pokušati sačuvati kroz poljoprivredu", objasnio je Usorac.

Na današnjem sastanku razgovarano je o rezultatima postignutim u ovoj godini, kao i aktivnostima pred savjetovanje o proizvodnji najkvalitetnije silaže koje će biti održano u februaru u Gradišci. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti