Uspjeh Leftora u EU: Portal Tanjir.ba pokrenut i u Sloveniji

31.03.2014. 15:43 / Izvor: eKapija.ba
Uspjeh Leftora u EU: Portal Tanjir.ba pokrenut i u Sloveniji

Firma Leftor iz Tuzle pokazala da je moguće domaći proizvod izvesti na tržište EU. Bitno je da je proizvod inovativan i kvalitetan.

Firma Leftor iz Tuzle pokazala da je moguće domaći proizvod izvesti na tržište EU. Bitno je da je proizvod inovativan i kvalitetan.

U suradnji s kompanijom MAK-66 iz Ljubljane, Leftor je pokrenuo halohrana.si, po ugledu na istovjetniservis u BiH, Tanjir.ba. Ova poznata Slovenska kompanija je s Leftorom sklopila ugovor o saradnji na daljem podizanju i unaprijeđivanju online servisa za naručivanje hrane. Ovim potezom žitelji Slovenije su dobili mogućnost da putem interneta, tj. računara ili mobitela, naruče hranu u preko 20 slovenačkih gradova, koja će im biti odmah dostavljena.

Leftor je radio na tehničkoj izvedbi servisa i na prenosu znanja i iskustava na firmu iz Slovenije. Zajedno sa kompanijom MAK-66 se radilo na osmišljavanju dizajna i strategije nastupa na tržištu, kao i na izradi posebnih modifikacija u sistemu prilagođenih slovenskim uvjetima. Slovenska firma je na sebe preuzela zadatak prodaje i naplate usluge na području Slovenije.

"Početkom godine u Hrvatskoj je pokrenut Jelovnik.hr i sada sličan servis i u Sloveniji. To je od velikog značaja za firmu", rekao je Kristijan Smiljanić, direktor kompanije LEFTOR, te dodao da su ovim pokazali da se iz BiH mogu uspešno plasirati proizvodi i usluge u zemljama Evropske unije, ako su proizvodi dovoljno invativni i kvalitetni.

Što se tiče projekta Tanjir.ba, od kojeg je sve i krenulo,u našoj zemlji jenajpopularniji servis za naručivanje hrane. Servis svoju ponudu nudi u svim većim gradovima u zemlji, sa intencijom na širenje i u manje gradove. Jedan od razloga njegovog uspjeha zasigurno je svobuhvatna i pregledna ponuda svih jela koja možete naručiti u jednom gradu, kao i jednostavan proces narudžbe koji se može obaviti za desetak sekundi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti