Uspjeh projekta BH korpa Hoše marketa: Povećanje indeksa prodaje i do 100%

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspjeh projekta BH korpa Hoše marketa: Povećanje indeksa prodaje i do 100%

14.06.2017. 15:27 / Izvor: Akta.ba

Nepuna dva mjeseca nakon predstavljanja “BH. korpe” Hoše komerc marketa u cilju dodatnog promoviranja domaćih brandova, interes potrošača je sve veći, a povećanje indeksa prodaje je 70 do čak 100 posto. «Kupujemo domaće jer na taj način jačamo vlastitu državu, a profitiramo svi», najčešći su komentari bh. građana.

"Rezulalti BH. korpe su odlični. Već sada se pokazalo da je ovaj naš projekat podrške domaćim brandovima odlična potez, te da predstavlja snažan dodatni vjetar u leđa kampanji ‘Kupujmo domaće’. Ako poredimo prodaju prije i prodaju u toku BH. korpa akcije, povećanje indexa prodaje se kreće od 70% do 100%", ističe Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

U okviru ove kampanje, u BH. korpi su se do sada našli brandovi i proizvodi sa oznakom «Made in BiH» kao što su Zlatni puder, Meggle jogurt, Kafa Merka, Ovako hrenovke, Pilka, Violeta ubrusi i Swity sok, zatim Bajra, Poljorad, Milkos, Nova vita, Mlin Ustikolina, Smajić, Hellena sapuni, Ez Busovača, Heljda eko, te Hevi sokovi.

Niti potrošači ne kriju zadovoljstvo projektom «BH. korpa». Zatekli smo veliki broj njih koji sa znatiželjom gledaju na 'ostrvo' sa bosanskim mušepcima, kartom Bosne i Hercegovine, i domaćim proizvodima ukusno izloženim u njoj.

"Trudim se kupovati domaće proizvode jer tako pomažem bh. privredu i ekonomskom razvoju naše zemlje. Time možemo osigurati redovne penzije starijima i stipendije mladima. Ipak je odluka o budućnosti naše djece u rukama građana Bosne i Hercegovine. Kupovinom domaćeg ujedno dobijem kvalitetan i provjeren bh. proizvod. Smatram da tom odlukom profitira ukupno bh. društvo, te da je bitno imati i zadržati taj kvalitet proizvoda“, kazao nam je gospodin Edhem.

Projekat „BH. Korpa“ će tokom čitave godine pružati podršku domaćim brendovima, a zamišljen je tako da svakih 15 dana na akciji budu novih 5 domaćih proizvoda.

"Kupovinom domaćih proizvoda ulažem u svoju državu, obrazovanje, zdravstvo, administracije i penzije. Davno sam se uvjerila da su domaći proizvođači kvalitetniji, i zato se držim onog 'Samo made in BiH'", izjavila nam je gospođa Mire. 

"Domaća privreda gradi društvo i sredinu u kojoj živimo. Zato nastojim i ja, kao član tog sistema, doprinijeti koliko mogu, a to počinje zaista kupovinom domaćih proizvoda", navela je Amra.  

Majda ističe povjerenje kao jedan od ključnih motiva, zašto se odlučila kupovati u BH. korpi. "Zašto ne kupovati proizvode koji su ujedno i kvalitetni i korisni. Kupovinom bh. proizvoda ulažem u ekonomski stabilno tržište naše domovine", kazala je Majda.

I na kraju mišljenje jedne od građanki koje smo zabilježili u marketu, a koje motiv zadovoljstva izdvaja kao presudan:„Ne samo što kupovinom domaćih prizvoda jačam bosanskohercegovačku ekonomiju, nego dobijam i jedan vid zadovoljstva, jer znam da sam uložila novac u nešto svoje.  Kupovinom bh. proizvoda finansiramo privredu, te investiramo u razvoj i zapošljavanje domaćih kapaciteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti