Uspjeh tuzlanske elektro firme: Deling krenuo evropskim putem

17.12.2008. 16:11 / Izvor: Tuzlanski list
Uspjeh tuzlanske elektro firme: Deling krenuo evropskim putem

Tuzlanska firma Deling prezentirala je 16.12.2008. godine javnosti svoje novo postrojenje u kategoriji srednjenaponskih postrojenja (24 kV). Postrojenje DELS 24 nalazi primjenu u elektroenergetskim i industrijskim objektima i predstavlja prvi bh. proizvod nove generacije u kategoriji srednjenaponskih postrojenja.

Na prigodnoj svečanosti, kojoj su prisustvovali brojni poslovni ljudi, privrednici, kooperanti i drugi gosti, o novom poslovnom poduhvatu ove ugledne tuzlanske firme, direktor, Omer Delalić je istakao kako je postrojenje DELS 24, ugrađeno 35 odsto domaće opreme.

"Ostatak opreme uvezen je iz fabrike ABB firme iz Evropske zajednice. Inače, stručnjaci Delinga ovo postrojenje su izgradili zajedno i uz podršku inženjera firme ABB – SACE iz Italije. Postrojenje DELS 24 potpuno je sigurno, testirano je i verificirano u svjetski poznatoj laboratoriji CESI-MILANO ITALY. Ovdje je ugrađeno znanje i pamet stručnjaka svih profila Delinga i svi smo ponosni na to", kazao je Delalić.

Ova visokosofisticirana elektro oprema, DELS 24, čija je vrijednost milion maraka, namijenjena je za potrebe druge faze izgradnje Cementare u Lukavcu.

"Mi idemo dalje. Imamo znanje i pamet i ne bojimo se konkurencije. Već nas ima na tržištima Crne Gore, Italije i Njemačke, a u ove posljednje dvije zemlje imamo i svoje mini firme, koje zapošljavaju po 15-tak radnika. U idućoj godini nadamo se proizvodnji 200 do 250 ovakvih pojedinačnih ćelija, a gotovo sve će biti plasirano vani. Nedavno smo kupili i licencu od Simensa za proizvodnju niskonaponskih postrojenja, pa se i tu nadamo uspjehu", dodao je Delalić.

Deling surađuje sa svim firmama iz elektroenergetskog sektora u BiH, a brojne kooperante ima i ovdje i u drugim zemljama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti