Uspješna saradnja Fondacije Muharem Berbić i CEI "Nahla"

14.03.2016. 16:40 / Izvor: Akta.ba
Uspješna saradnja Fondacije Muharem Berbić i CEI 'Nahla'
OTVORI GALERIJU

Predstavnici fondacije Muharem Berbić danas su posjetili Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla", gdje je u toku realizacija zajedničkog projekta  "Obuka za catering".

Predstavnici fondacije Muharem Berbić danas su posjetili Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla", gdje je u toku realizacija zajedničkog projekta  "Obuka za catering" na kojoj polaznice usvajaju znanja o pripremi i posluživanju hrane kao i znanja kako pokrenuti vlastiti biznis.

Obuka se izvodi na pripremi slanih i slatkih jela i organizaciji različitih vrsta cateringa (poslovni ručkovi, konferencije, svadbe, rođendanske i druge proslave, događaji na otvorenom i dr.). Radionice iz oblasti cateringa vodi Hamid Kujraković iz Udruženja kuhara BiH.

Nakon završene obuke, polaznice će biti u stanju da samostalno naprave ponudu za bilo koji ugostiteljski sadržaj, te da urade vlastiti biznis plan.

Nastava se izvodi u prostorijama udruženja, a po završetku obuke polaznice će dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama i preporuke za dalji razvoj biznisa ili zaposlenje u firmama koje se bave cateringom.

Lejla Pačariz iz Fondacije Muharem Berbić posjetila je radionicu i upoznala se sa konceptom rada i organizacijom teoretske i praktične nastave. Izrazila je zadovoljstvo sa dostignutim stepenom znanja koje su polaznice prezentirale,  zaželjela im uspjeh u daljem radu i iskazala spremnost za angažman polaznica u organizaciji cateringa ove Fondacije u budućnosti.

Sehija Dedović direktorica CEI "Nahla" obratila se polaznicama kroz predstavljanje projekta "Obuka za catering", koji treba da osposobi žene za tržište Bosne i Hercegovine, te izrazila svoje povjerenje da će sa stečenim kompetencijama brzo doći do zaposlenja ili pokrenuti vlastiti posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti