Uspješno održan seminar o transfernim cijenama

06.02.2017. 13:24 / Izvor: Akta.ba

U ponedjeljak je u organizaciji agencije Capitalia održan seminar na temu "Transferne cijene".

U ponedjeljak je u organizaciji agencije Capitalia održan seminar na temu "Transferne cijene“. Izuzetno aktuelna tema, sa mnogo pitanja i nedoumica u primjeni novog zakonskog okvira.

Seminar su zajedničkim snagama organizirali: Capitalia d.o.o., PTA d.o.o., Merfi d.o.o., a o uspjehu seminara dovoljno govore učesnici, predstavnici 30 velikih pravnih lica koji posluju u BiH, predstavnici Porezne uprave FBiH, Uprave za indirektno oporezivanje i kolege iz Slovenije koji su prenijeli svoja iskustva.

Predavači Pita Sanjin, porezni savjetnik sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom, kao i stručni  savjetnici Federalnog ministarstva finansija Dudo Medina i Uprave za indirektno oporezivanje Muslimović Anes pomogli su učesnicima u boljem razumjevanju transfernih cijena i njihove primjene u poslovanju.

Tijekom seminara predstavljen je izgled i mogućnosti AMADEUS baze podataka, kao važnog alata za uporedivu (banchmark) analizu, koja sadrži bazu od 19 miliona kompanija iz Europe.

Seminar "Transferne cijene" pokazao se izuzetno uspješnim, a pored stručnih predavanja bilo je i mnogo pitanja učesnika kojima se želimo zahvaliti na velikom interesu i angažmanu, saopćili su organizatori.

Informacije o ovoj i sličnim temama možete naći na Capitalia blogu, a za sva pitanja i komentare stoje vam na raspolaganju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti