Vijesti

Uspješno predstavljanje bh. preduzeća na međunarodnom sajmu u Albaniji

01.12.2007. 12:37 / Izvor: Fena

Sektor za međunarodne ekonomske odnose Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH) je po treći put organizovao nastup bh. preduzeća na Općem međunarodnom sajmu u Tirani (Albanija) koji je održan od 25. do 30. novembra 2007. godine.

Za vrijeme sajma održani su brojni bilateralni susreti bh. kompanija i albanskih poduzetnika, a naše firme su iskoristile priliku i da posjete potencijalne albanske partnere i započnu konkretne dogovore oko buduće saradnje, saopćeno je iz VTK BiH .

Na sajmu su svoje proizvode izlagali FIS Ambijenta Vitez, Žica Sarajevo, Tvornica alata Goražde, Pobjeda Rudet, Promo d.o.o. Donji Vakuf, Agroneretva d.o.o. Mostar, Meggle Posušje, Vispak Visoko, Elmont Žepče, Ovako Sarajevo, Elker Ljubija, Fabrika duhana Sarajevo.

Pored tih firmi, sajam su posjetila i druga bh. preduzeća, kao što su: Komar d.d. Tvornica gipsa Donji Vakuf, IGM – Visoko i druge.

Nakon zvaničnog otvaranja sajma, štand Vanjskotrgovinske komore BiH posjetio je premijer Albanije Sali Berisha, koji je tom prilikom iskazao zadovoljstvo što bh. privreda ponovo učestvuje na ovoj manifestaciji.

Trećeg dana sajma u saradnji s Ministarstvom inostranih poslova BiH organizovan je "Dan Bosne i Hercegovine", na kojem su posjetioci imati priliku degustirati proizvode firmi "Ovako", "Lijanovići", "Vispak", "Fabrika duhana Sarajevo", "Meggle", "Agroneretva".

Na toj manifestaciji su prisustvovali nerezidentni ambasador BiH u Albaniji Nusret Čančar, akreditovani diplomatski predstavnici stranih zemalja u Albaniji (ambasadori Republike Hrvatske i Saudijske Arabije, te predstavnici Ambasada Češke i Srbije), kao i predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Privredne komore Srbije, te brojni istaknuti albanski poduzetnici i mediji koji su popratili ovaj događaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti