Uspješno završena još jedna obuka na CNC mašinama

23.10.2017. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Uspješno završena još jedna obuka na CNC mašinama

Obuka je trajala šest sedmica i obuhvatala je kratak teorijski uvod i praktični rad sa softverom i hardverom.

U četvrtak, 19. oktobra, 2017. godine u prostorijama Laboratorije za arhitekturu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), dodjelom certifikata uspješnim polaznicima, okončan je još jedan kurs obuke na CNC mašinama.

Certfikate je uručio Prof. Dr. Sencer Yeralan, dekan fakulteta menadžmenta i javne uprave na IUS-u.

"Obuka je trajala šest sedmica i obuhvatala je kratak teorijski uvod i praktični rad sa softverom i hardverom, tj. CO2 laserom i glodalicom. Grupa od deset participanata je uspješno okončala ovaj program i veoma su zadovoljni obukom. Želimo im se ovom prilikom zahvaliti na ukazanom povjerenju, a njihovom instruktoru na nesebičnom zalaganju i trudu."

Neki od polaznika podijelili su svoja iskustva sa nama. 

Tarik Tiro je rekao; "Nisam znao bukvalno ništa o CNC mašinama prije ovoga kursa. Sada mislim da sam stekao solidnu osnovu za dalji profesionalni razvoj. Moji budući planovi predviđaju nastavak profesionalne karijere u Švedskoj, gdje znam da će mi znanje koje sam stekao na ovom kursu biti od velike koristi."

Adisa Dvoženić, studentica Mašinstva na Univerzitetu u Sarajevu je izjavila: "Prije ovoga kursa nisam imala priliku praktično raditi na CNC mašinama. Ovdje sam dobila praktično iskustvo na radu sa CNC laserom i glodalicom. Samo prvi čas smo imali teorijski uvod o programu, softveru i mašinama. Ostale časove do kraja kursa posvetili smo praktičnom radu, pripremi mašina, alata i odgovarajućih materijala, pisanju koda, te rezanju i oblikovanju materijala. Naš instruktor, Adnan Škulj, bio je više nego susretljiv, a svojim iskusnim pristupom forsirao nas je da samostalno obavljamo čitav proces, od pripreme koda do finalnog proizvoda, i ovom prilikom želim da mu se zahvalim. Mislim da će ovaj kurs biti od velike koristi u mojoj karijeri."

Naredna grupa obuke za CNC operatera na IUS Life, centru za cjeloživotno učenje, počinje 31. oktobra. Aplicirati možete telefonom na 033 957 188, emailom na life@ius.edu.ba, ili online OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti