Usporeno spajanje "Agrokora" i "Delte"

24.09.2007. 10:30 / Izvor: Glas javnosti
Usporeno spajanje 'Agrokora' i 'Delte'

Spajanje maloprodajnih lanaca, hrvatskog "Agrokora" i srpske "Delte" je usporeno, ali u zagrebačkoj kompaniji nisu želeli da navedu razloge za zastajkivanje tog procesa, koji je, prema ranijim najavama, trebalo da bude okončan do novembra.

- Kompanije intenzivno sarađuju na zajedničkim projektima. Samo je usporena dinamika procesa spajanja maloprodaja - kažu u "Agrokoru".

Partnerstvo "Delte" i "Agrokora" dogovorili su krajem avgusta 2006. godine vlasnici kompanija Miroslav Mišković i Ivica Todorić, a bila je planirana i zajednička izgradnja fabrike kafe, vredne 12 mil EUR u Staroj Pazovi.

Plan je bio da se udruživanjem oslobodi novac za ulaganje u regionu , preciznije u Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji i Ukrajini, međutim "Delta" je pre nekoliko meseci samostalno kupila trgovinski lanac "Tropic" u BiH, a pre desetak dana i bugarski "Piccadilly", procenjen na 80 mil EUR.

"Konzum", "Agrokorov" maloprodajni lanac, zauzima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu sa više od 600 prodajnih objekata, 10.000 zaposlenih i 30% udela na tržištu, dok je "Delta M" lider u Srbiji sa 350 objekata, 16.000 zaposlenih i 11,7% udela na tržištu.

"Agrokor" na srpskom tržištu ima 2 megamarketa, dok "Delta" nije prisutna u Hrvatskoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti