al
Uspostava postrojenja za tretman animalnog otpada na prostoru Općine Prača

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspostava postrojenja za tretman animalnog otpada na prostoru Općine Prača

23.05.2019. 10:11 / Izvor: Akta.ba

Delegacija Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Damirom Filipovićem i Ministarstva privrede KS obavila je preliminarne razgovore kojima je definisan dalji tok pregovora oko uspostave postrojenja za tretman animalnog otpada na prostoru Općine Prača.

Razgovori su održani sa načelnikom Općine Prača Asimom Zecom, te sa ministrom privrede BPK Mensudom Arnautom i ministrom za urbanizam, građenje i zaštitu okoliša BPK Bojanom Krunićem. Sastanku je prisustvovao i sekretar Vlade BPK Emir Sijerčić.

Tema sastanaka bila je tretman animalnog otpada, te moguća alternativa dosadašnjem načinu tretiranja ove vrste otpada na Smiljevićima kroz instalaciju postrojenja u Prači za što su sve strane izrazile dobru volju kao i zainteresovanost za sam projekat.

"Drago mi je da su reakcije bile pozitivne. U narednom periodu trebamo definisati kriterije te formalizovati odnose između dva kantona u konkretnom projektu, na obostrano zadovoljstvo. Mehanizacija koja bi bila instalirana služila bi za oba kantona", izjavio je ministar Filipović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti