Uspostava sistema homologacije vozila najkasnije do 04. decembra 2010. godine

06.05.2010. 08:39 / Izvor: eKapija.ba
Uspostava sistema homologacije vozila najkasnije do 04. decembra 2010. godine

U organizaciji Centra za motorna vozila Banja Luka danas je u prostorijama Privredne komore RS u Banjoj Luci održan sastanak sa ovlašćenim predstavnicima proizvođača vozila u BiH, na temu "Homologacija vozila"

Sastanak je organizovan sa ciljem da se ovlašćeni predstavnici vozila u BiH upoznaju sa tokom aktivnosti na uspostavljanju sistema homologacije vozila u BiH, s obzirom da je predviđeno da se proces homologacije kod nas potpuno uspostavi najkasnije do 04.12.2010. godine. Nakon ovog roka, ni jedno vozilo neće moći da uđe na tržište BiH, prije nego što se provede postupak homologacije.

Učesnici sastanka upoznati su o toku aktivnosti i postupcima homologacije tipa i pojedinačnih vozila.

Predstavnici uvoznika, u toku sastanka, dali su korisne sugestije i prijedloge koji će biti razmotreni i uključeni u procedure homologacije, kako bi sistem homologacije funkcionisao što bolje i efikasnije.

"EIB INTERNATIONALE -Centar za motorna vozila" Banja Luka, nosilac je projekta homologacije u konzorcijumu, kojeg osim ovog centra, čine i "Institut za saobraćaj i komunikacije", Sarajevo, "Institut za privredni inženjering", Zenica i "Centar motor" Široki Brijeg, a koji je izabran za administrativno tijelo u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti