Uspostavlja se saradnja između agencija za razvoj Kalesije i Tešnja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspostavlja se saradnja između agencija za razvoj Kalesije i Tešnja

01.06.2018. 09:45 / Izvor: Akta.ba

Direktor Agencije za razvoj općine Kalesija Edin Glogić posjetio je Agenciju za razvoj općine Tešanj gdje se sastao sa direktorom Ismarom Alagićem sa kojim je razgovarao o međusobnoj saradnji i projekima.

Prof.dr. Ismar Alagić, Glogića je upoznao sa radom Agencije u Tešnju istakavši da je ista osnovana 2009.godine i da trenutno upošljava četiri osobe.

On je kazao da Agencija za razvoj općine Tešanj (TRA) ima dobru saradnju sa Udruženjem privrednika te da svoj rad usmjerava u onom pravcu koji pomaže privrednike i olakšava im određene procedure pri dobijanju dokumentacije za rad i slično.

Posao Agencije u Tešnju je i kreiranje dobrog poslovnog okruženja, podrška razvoju poslovnih zona, edukacija, ruralni razvoj kao i saradnja sa svim nivoima vlasti unutar BiH.

Mr sci Edin Glogić, direktor Agencije za razvoj općine Kalesija zahvalio se Alagiću na prijemu, ali i obećanoj pomoći kako bi se uspostavila saradnja između Tešnja i Kalesije.

Na sastanku je dogovorena i saradnja po pitanju zajedničkih projekata posebno u oblasti poljoprvrede.

Mislim da se od Tešnja ima šta naučiti posebno kada je riječ o poslovnim zonama koje su oni više nego dobro uredili, ali isto tako i saradnja između Agencijecije i privrednika je odlična jer svi zajedno rade na jačanju lokalne zajednice bez obzira na politiku, kazao je Edin Glogić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti