Vijesti

Uspostavljena aviolinija Sarajevo – Podgorica – Skoplje

29.06.2009. 09:17 / Izvor: Fena

Promotivnim letom za predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije obilježen je 26.06.2009. godine početak uspostave redovne aviolinije Sarajevo – Podgorica – Skoplje, koju će održavati BH Airlines.

Predstavnicima medija i brojnim ličnostima iz privrednog života Makedonije obratili su se u Skoplju ambasador Crne Gore u Makedoniji Duško Laličević, direktor Aerodroma "Aleksandar Veliki" Skoplje Zoran Ilijevski, direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica te predstavnici agencija BH Air u Makedoniji i Crnoj Gori, saopćio je BH Airlines.

Na podgoričkom aerodromu predstavnike medija dočekao je i pozdravio bosanskohercegovački ambasador u Crnoj Gori Branimir Jukić, izražavajući zadovoljstvo ne samo uspostavljanjem ove linije nego i ekonomskim oporavkom nacionalne aviokompanije.

Avion BH Airlinesa na ovoj liniji letjet će tri puta sedmično, po vrlo pristupačnim cijenama karata.

U saopćenju BH Airlinesa je naglašeno kako na ovim prostorima nije uobičajeno da zračni saobraćaj između dviju država održava treća, u ovom slučaju Bosna i Hercegovina između Crne Gore i Makedonije. Nadalje se ističe da dokapitalizacijom koju je izvršio Turkish Airlines, jedna od najvećih evropskih aviokompanija, BH Airlines je, uz postojeća dva aviona, postao bogatiji za još jedan. Riječ je o Boingu 737-400.

Time je BH Airlinesu omogućeno da pored pet postojećih uvede još devet međunarodnih linija, pa danas avioni bh. kompanije lete prema Pragu, Beču, Diseldorfu, Berlinu, Cirihu, Podgorici, Geteborgu, Kopenhagenu, Stokholmu…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti