Uspostavljena aviolinija Sarajevo – Podgorica – Skoplje

29.06.2009. 09:17 / Izvor: Fena
Uspostavljena aviolinija Sarajevo – Podgorica – Skoplje

Promotivnim letom za predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije obilježen je 26.06.2009. godine početak uspostave redovne aviolinije Sarajevo – Podgorica – Skoplje, koju će održavati BH Airlines.

Predstavnicima medija i brojnim ličnostima iz privrednog života Makedonije obratili su se u Skoplju ambasador Crne Gore u Makedoniji Duško Laličević, direktor Aerodroma "Aleksandar Veliki" Skoplje Zoran Ilijevski, direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica te predstavnici agencija BH Air u Makedoniji i Crnoj Gori, saopćio je BH Airlines.

Na podgoričkom aerodromu predstavnike medija dočekao je i pozdravio bosanskohercegovački ambasador u Crnoj Gori Branimir Jukić, izražavajući zadovoljstvo ne samo uspostavljanjem ove linije nego i ekonomskim oporavkom nacionalne aviokompanije.

Avion BH Airlinesa na ovoj liniji letjet će tri puta sedmično, po vrlo pristupačnim cijenama karata.

U saopćenju BH Airlinesa je naglašeno kako na ovim prostorima nije uobičajeno da zračni saobraćaj između dviju država održava treća, u ovom slučaju Bosna i Hercegovina između Crne Gore i Makedonije. Nadalje se ističe da dokapitalizacijom koju je izvršio Turkish Airlines, jedna od najvećih evropskih aviokompanija, BH Airlines je, uz postojeća dva aviona, postao bogatiji za još jedan. Riječ je o Boingu 737-400.

Time je BH Airlinesu omogućeno da pored pet postojećih uvede još devet međunarodnih linija, pa danas avioni bh. kompanije lete prema Pragu, Beču, Diseldorfu, Berlinu, Cirihu, Podgorici, Geteborgu, Kopenhagenu, Stokholmu…

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti