Uspostavljena saradnja između EMC d.o.o. i Burch univerziteta

28.04.2015. 12:23 / Izvor: eKapija.ba
Uspostavljena saradnja između EMC d.o.o. i Burch univerziteta

Početkom aprila, EMC d.o.o. kao Microsoft partner i Internacionalni Burch Univerzitet su potpisali ugovor o količinskom licenciranju univerziteta kroz OVS (Open Value Subscription) program licenciranja.

Početkom aprila, EMC d.o.o. kao Microsoft partner i Internacionalni Burch Univerzitet su potpisali ugovor o količinskom licenciranju univerziteta kroz OVS (Open Value Subscription) program licenciranja. Ugovor uključuje i program Microsoft IT Academy (ITA).

"Sa Microsoft IT Academy (ITA), akademske institucije, njihovi predavači, studenti i ostalo osoblje dobijaju materijale koji će im pomoći u realizaciji nastavnog plana i programa, te neophodnih kurseva za studente, koji će omogućiti uspješnost u današnjem tehnološki naprednom svijetu", navode iz EMC-a.

Ovim ugovorom Internacionalni Burch univerzitet je dobio i dodatne benefite i prava korištenja Microsoft DreamSpark programa kao i Office 365 ProPlus paketa za besplatnu upotrebu studenata i stručnog osoblja.

Bitno je istaći da je Internacionalni Burch univerzitet u saradnji sa EMC kompanijom postao prvi univerzitet u Bosni i Hercegovini koji je dobio članstvo u Microsoft Dynamics Academic Alliance, te na taj način omogućio svojim studentima i stručnom osoblju materijale potrebne za edukaciju i korištenje svjetski priznatog rješenja Microsoft Dynamics Navision kroz svoje edukacijske planove i programe.

S druge strane EMC d.o.o. kao dugogodišnji MS Dynamics partner dobija priliku da regrutuje mlade kadrove koji će kroz proces obrazovanja steći adekvatno poznavanje Microsoft Dynamics proizvoda.

Na ukazano povjerenje i saradnju od strane Internacionalnog Burch univerziteta, EMC d.o.o. je uzvratio pristupanjem u članstvo Burch Business Centra, te tako otvorio novo poglavlje u poslovanju na obostrano zadovoljstvo.

Ovo je jedan od primjera uspješne saradnje privrednog i akademskog sektora, gdje obje organizacije uz zajednička zalaganja lakše i jednostavnije ostvaruju neke od zajedničkih ciljeva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti