Uspostavljeno Savjetodavno tijelo Vijeća ministara za suradnju s NVO

02.12.2020. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Uspostavljeno Savjetodavno tijelo Vijeća ministara za suradnju s NVO

Savjetodavno tijelo je zaduženo za unaprjeđenje saradnje između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija.

U Sarajevu je jučer održana Konstituirajuća sjednica Savjetodavnog tijela Vijeća ministara BiH za suradnju sa nevladinim organizacijama, čime je 1.12.2020. postao vrlo važan datum u razvoju institucionalne saradnje između vlasti i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Savjetodavno tijelo Vijeća ministara BiH za suradnju s nevladinim organizacijama ima sedam članova i članica izabranih putem javnog poziva Ministarstva pravde BiH, koji imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju, praćenju i provedbi javnih politika od značaja za stvaranje poticajnog pravnog, institucionalnog i finansijskog okruženja za nevladine organizacije u BiH: Emsad Dizdarević, Nada Golubović, Muamer Hodžić, Lahira Sejfija, Aida Daguda, Ilija Trninić i Tomislav Majić.

Na Konstituirajućoj sjednici je usvojen Poslovnik o radu Savjetodavnog tijela Vijeća ministara BiH za saradnju s nevladinim organizacijama, a Aida Daguda je izabrana za predsjedavajuću ovog tijela. Zamjenik predsjedavajuće je Ilija Trninić.

Savjetodavno tijelo je zaduženo za unaprjeđenje saradnje između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija, s ciljem stvaranja poticajnog pravnog, institucionalnog i finansijskog okruženja za djelovanje nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Sporazumom o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti