Uštede pri ispisu putem Canon uniFLOW Output Managera

09.02.2010. 09:15 / Izvor: eKapija.ba
Uštede pri ispisu putem Canon uniFLOW Output Managera

UniFLOW Output Manager, proizvod firme Canon Europe, omogućava smanjenje troškova ispisa putem jedinstvene aplikacije koja korisnicima pruža pristup mogućnostima završne obrade i njihovo prilagođavanje na Canonove višefunkcijske uređaje.

U trenutnoj ekonomskoj klimi pojednostavljivanje procesa firmama je izuzetno važno. Canonov uniFLOW OM korisnicima pruža uvid u troškove ispisa te preporučuje troškovno najefikasniji printer za određeni posao.

Bilo da je riječ o povećanoj efikasnosti ispisa i uštedi vremena ili pak o omogućivanju veće kontrole nad troškovima ispisa, korištenje programa uniFLOW OM može pozitivno uticati na dobit firme.

Korisnici mogu prići multifunkcionalnom uređaju i ispisati dokumente putem sigurnog središnjeg poslužitelja. Mogu pregledavati poslove ispisa, mijenjati broj primjeraka, prilagođavati mogućnosti završne obrade te birati mogućnosti tinte (tj. ispis u boji ili crno-bijeli ispis) na Canonovim multifunkcijskim uređajima. Na taj način štede vrijeme, jer se ne moraju vraćati na svoja radna mjesta da bi ponovo poslali poslove ispisa.

UniFLOW OM sadrži i alat koji izračunava cijenu svakog posla ispisa te navodi drugi uređaj, ako postoji, koji bi taj posao mogao obraditi po nižoj cijeni. Ti podaci korisnicima omogućuju bolje razumijevanje cijene ispisa te odabir najprikladnijeg i troškovno najučinkovitijeg uređaja za ispis određenog posla.

Uz podršku Avtere BH, ovlaštenog Canon distributera, i Canon CEE kao proizvođača poslovnih rješenja, domaća BH firma ZK Office d.o.o. Mostar realizovala je 4 projekta bazirana na uniFLOW tokom 2009. godine kod korisnika koji dolaze iz različitih grana privrede (javna preduzeća za proizvodnju električne energije, banke, telekom operateri).

Imajući u vidu da su sa uniFLOW rješenjem dobili mogućnost kontrole troškova ispisa, optimizirano korištenje resursa za ispis, te podizanje nivoa sigurnosti, apsolutno pozitivne reakcije korisnika bile su i očekivane.

Rezultat je utoliko značajniji imajući u vidu da je ZK Office d.o.o. Mostar sa 4 realizovana projekta stao rame uz rame sa ostalim renomiranim kompanijama u CEE regiji osvajanjem drugog mjesta u pogledu vrijednosti realiziranih projekata na nivou cijele CEE regije.

Sve gore rečeno navodi na zaključak da se BH kompanije koje žele i traže najbolja poslovna rješenja mogu u cjelosti osloniti na BH IT kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti