Usvojen budžet Općine Novo Sarajevo u iznosu od 36,8 miliona KM

30.03.2021. 16:45 / Izvor: Akta.ba
Usvojen budžet Općine Novo Sarajevo u iznosu od 36,8 miliona KM

Vijećnici Općinskog Vijeća Novo Sarajevo usvojili su Budžet za 2021. godinu u iznosu od 36.800.000,00 KM.

Vijećnici Općinskog Vijeća Novo Sarajevo usvojili su Budžet za 2021. godinu u iznosu od 36.800.000,00 KM. Nakon rasprave i izjašnjavanja o amandmanima, za predloženi Budžet glasalo je 28 vijećnika i dva su bila suzdržana.

Izjašnjavanje o Prijedlogu Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2021. godinu predviđeno je dnevnim redom u okviru Treće redovne sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

U okviru budžetskih sredstava predviđena su finansiranja sljedećih programa: Programi socijalne i potpore boračkoj populaciji, Program aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja, Program podrške institucijama i subjektima od interesa lokalne zajednice, Program projekata za razvoj sporta, kulture i obrazovanja, Program prostornog planiranja i uređenja građevinskog zemljišta, Program sanacije devastiranog stambenog fonda, Program unapređenja stanja lokalnih cesta, Program uređenja javnih površina i zaštite okoliša, Program izdataka za prirodne i druge nesreće, kao i  Program ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Na početku sjednice, usvojena je Odluka o izmjeni odluke o verifikaciji mandata vijećnicima u Općinskom vijeću, a nakon čega je Elvedina Vugić položila svečanu zakletvu i pridružila se radu saziva Općinskog vijeća Novo Sarajevo u mandatu 2020.-2024. godine, saopćeno je iz press službe Općine Novo Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti