Usvojen drugi rebalans budžeta u RS

02.12.2020. 13:47 / Izvor: SRNA
Usvojen drugi rebalans budžeta u RS

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku drugi rebalans budžeta RS za ovu godinu.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku drugi rebalans budžeta RS za ovu godinu čija ukupna planirana sredstva iznose 3,636 milijardi KM i uvećana su za 23 miliona KM, odnosno 0,6 odsto u odnosu na prvi rebalans.

Ukupna budžetska sredstva, osim poreskih i neporeskih prihoda, uključuju i primitke od 833,8 miliona KM, a odnose se na primitke za nefinansijsku imovinu, primitke od finansijske imovine, od zaduživanja i na ostale primitke.

Prijedlogom drugog rebalansa budžeta planiran je budžetski deficit od 394 miliona KM.

Od 67 prisutnih poslanika, za usvajanje drugog rebalansa budžeta RS glasalo je 47, protiv je bilo 17, dok su dva poslanika bila uzdržana.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, čime će biti obezbijeđeno izvršenje drugog rebalansa budžeta i ispoštovane planirane obaveze.

Skupština je usvojila izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila, jer je utvrđeno da za tako nešto postoje razlozi zbog pojave virusa korona i proglašenja pandemije.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti