Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Usvojen izvještaj o poslovanju Aerodroma Sarajevo prije pandemije

25.02.2021. 07:35 / Izvor: Akta.ba

Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2019. godini odobren je većinom glasova na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Prema obrazloženju vršioca dužnosti direktora te kompanije Alana Bajića, u pretprošloj godini prije pandemije je međunarodni sarajevski aerodrom zabilježio sve pozitivne parametre poslovanja.

Zastupnik Irfan Čengić je, napominjući da izvještaj iz 2020. zasigurno neće biti povoljan zbog problema koje je pandemija nanijela avioprijevoznicima, predložio zaključak uz ovu tačku dnevnog reda, koji su također većinom glasova podržali zastupnici.

Tim zaključkom je Predstavnički dom zadužio preduzeće Međunarodni aerodrom Sarajevo da uz izvještaj o vlastitom poslovanju u 2020. godini dostavi Parlamentu detaljno informaciju o smanjenju plaća radnicima zbog pandemije COVID-a 19, kao i plan za nadoknađivanje gubitka plaća, uz finansijsku projekciju koliko je novca potrebno za to.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti