Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Usvojen Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase"

28.04.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Za ovu odluku je glasalo svih 27 prisutnih vijećnika.

Prije navedene odluke Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke Općinskog vijeća od 29. jula 2020. godine o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo su zahvalili svim vijećnicima na podršci ovoj, kako su mnogi tokom sjednice kazali, historijskoj odluci za Općinu, ali prije svega FK Sarajevo i sve navijače ovog kluba.

Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo je na kraju sjednice zahvalila načelniku Mandiću i vijećnicima, te dodala da će stadion "Asim Ferhatović Hase" u narednom periodu biti stadion na kojem će se moći igrati najveće evropske utakmice.

Na ovoj sjednici Marijani Podrug Arapović (Narod i pravda) uručeno je uvjerenje o dodjeli mandata u Općinskom vijeću umjesto Harisa Bašića koji je imenovan na poziciju dogradonačelnika Sarajeva, saopćeno je iz Općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti