Usvojen plan korištenja sredstva za razvoj poljoprivrede i sela

28.01.2021. 14:24 / Izvor: SRNA
Usvojen plan korištenja sredstva za razvoj poljoprivrede i sela

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Plan korištenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela po kojem se 53,8 miliona KM raspoređuje za podršku tekućoj proizvodnji.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Plan korištenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela po kojem se 53,8 miliona KM raspoređuje za podršku tekućoj proizvodnji, 15,2 miliona KM za podršku dugoročnom razvoju i šest miliona KM za sistemske mjere.

Ta sredstva su raspoređena u okviru ukupnog iznosa od 75 miliona KM agrarnog budžeta za ovu godinu.

Na sjednici je donesena i odluka o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 2.237.702 KM koja će biti utrošena za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 1.238 radnika iz 31 preduzeća, koji su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je usvojila i informaciju o stanju u proizvodnji i plasmanu junećeg i svinjskog mesa u Republici Srpskoj, koju je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske predlaže Savjetu ministara uvođenje zaštitnih mjera na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa na osnovu Zakona o spoljnotrgovinskoj politici i na njemu zasnovanih Odluke o mjerama zaštite domaće proizvodnje od prekomjernog uvoza, te Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti