Usvojen Program rada Vijeća ministara BiH za 2018.godinu

12.01.2018. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Usvojen Program rada Vijeća ministara BiH za 2018.godinu

Program rada Vijeća ministara BiH sadrži Akcioni plan s pregledom zakona.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jučer je, uz korekcije na sjednici, usvojilo svoj Program rada za 2018. godinu koji, kao prioritete, ističe provođenje daljnjih aktivnosti za pristupanje Evropskoj uniji, ekonomski razvoj, jačanje vladavine prava, ispunjavanje obaveza iz „Partnerstva za mir“ te daljnje unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Godišnji program je zasnovan na Srednjoročnom programu rada Vijeća ministara BiH, koji viziju razvoja Bosne i Hercegovine oslanja na pet općih principa razvoja (integrirani rast, pametni rast, održivi rast, inkluzivni rast, upravljanje u funkciji rasta) te na taj način povezuje rad Vijeća ministara BiH sa strategijom „Evropa 2020“ i strategijom „Jugoistočna Evropa 2020“, saopćeno je nakon sjednice iz Vijeća ministara.

Program rada Vijeća ministara BiH sadrži Akcioni plan s pregledom zakona, ugovora, odluka, izvještaja, informacija, analiza, strategija, pravilnika, kao i drugih materijala, uključujući i oko 100 razvojno-investicijskih projekata/programa, planiranih za usvajanje tokom 2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti