Usvojena strategija razvoja turizma Županije zapadnohercegovačke

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Usvojena strategija razvoja turizma Županije zapadnohercegovačke

18.02.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Skupština Županije zapadnohercegovačke je na 14. sjednici koja je održana 14. veljače 2020. godine jednoglasno usvojila Strategiju razvoja turizma županije za razdoblje 2020-2027. Strategija razvoja turizma izrađena je uz potporu projekta MarketMakers koji financira Vlade Švicarske, a provodi Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

Strategija razvoja Županije zapadnohercegovačke jasno definira županiju kao proizvodno diverzificiranu turističku destinaciju, koja je podjednako interesantna u različitim dijelovima godine, i koja je prepoznatljiva ponajviše po izvornoj ljepoti krajolika, autentičnosti doživljaja i atraktivnim proizvodima namijenjenim ponajviše izabranim segmentima tržišta „outdoor“ i „activity based“ turizma.

Nositelj procesa izrade strategije bio je Ured Vlade ŽZH za europske integracije, a proces izrade je uključivao niz stručnih kao i edukativnih događaja u kojima je sudjelovala šira javnost, a posebno mladi ljudi. Proces izrade vođen je uz stručnu pomoć Instituta za turizma Republike hrvatske kao i stručnu potporu vrsnih stručnjaka iz segmenta malog obiteljskog smještaja, mikro biznisa u turizmu, valorizacije kulturno povijesne baštine, te pustolovnog kao i cikloturizma.

U strategiji je razrađeno pet ključnih programa koji bi trebali doprinijeti konkurentnosti i prepoznatljivosti Županije zaapdnohercegovačke na turističkoj karti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti