Uvesti zaštitne mjere za poljoprivredu

05.03.2021. 10:35 / Izvor: SRNA
Uvesti zaštitne mjere za poljoprivredu

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da očekuje da će ova godina biti još teža za poljoprivrednu proizvodnju i za plasman.

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da očekuje da će ova godina biti još teža za poljoprivrednu proizvodnju i za plasman na tržište od prošle, zbog čega je neophodno da Savjet ministara izglasa uvođenje zaštitnih mjera.

"Sada je momenat da se uvede zaštitna mjera, jer su pojedini sektori potpuno uništeni, kao što je sektor proizvodnje svinjskog i junećeg mesa", rekao je Marinković za Srnu.

On je istakao da veliki problemi očekuju povrtare kada krene proljetna sjetva, ali i voćare.

Marinković je naveo da imaju konstantan problem što se tiče spoljnotrgovinskog poslovanja BiH, zbog čega ponovo apeluju na Savjet ministara da se uvedu ograničavajuće mjere po pitanju uvoza.

"Ova situacija sa pandemijom nema kraja. Ne zna se ishod i kada će se to završiti, tako da mi i dalje apelujemo da se obezbijedi prehrambena sigurnosti našeg stanovništva boljom organizacijom spoljnotrgovinskog poslovanja", rekao je Marinković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti