Uz "Pokreni karijeru" došli do posla: Prointer zatrpan biografijama

05.09.2020. 09:01 / Izvor: Akta.ba
Uz 'Pokreni karijeru' došli do posla: Prointer zatrpan biografijama

Više od 80 kandidata ušlo u proces selekcije.

Interaktivni oglas, tačnije - kreativni video u kojem sa svega nekoliko klikova sami sebi možete dati odgovor da li je došao trenutak za promjene u vašoj karijeri, bio je pravi mamac i za Tijanu Mičić.

Tih nekoliko klikova, plus biografija i utisak koji je ostavila, bili su dovoljni da i ona postane dio tima kompanije Prointer ITSS koja je prije dva i po mjeseca započela novu kampanju zapošljavanja pod motom "Pokreni karijeru today".
Tijana je tako postala projektni koordinator, a to što ne dolazi iz oblasti informacionih tehnologija, već sa jednog od kanadskih fakulteta društvenih nauka, nije bilo prepreka da njen kvalitet bude prepoznat.

"U sektoru za upravljanje projektima mogu da primijenim stečena znanja, a ujedno da i dalje učim i napredujem. Kolege su susretljive, pa mi adaptacija ne pada teško. Ono što je interesantno je da i na našim prostorima postoji firma koja je uspjela da spoji profesionalce iz mnogih oblasti i koja je, zahvaljujući tome, inovativna i dinamična.", kaže Tijana.

Mlada projekt koordinatorka jedna je od sedam novozaposlenih u Prointeru od početka kampanje, a u toj kompaniji očekuju da će ih biti još.

Dosad im je stiglo čak 579 biografija i dvadesetak zahtjeva za obavljanje prakse, a većina prijavljenih je prokomentarisala da takav pristup zapošljavanju još nisu vidjeli.

Mnogi i da ih je Prointerov interaktivni oglas zaista pokrenuo i motivisao, pa su već u startu bili kreativni.

"Javljam se se povodom plafona u karijeri koji sam dostigao, a vjerujem da sa vama taj plafon mogu probiti.", napisao je jedan od kandidata.

Takve rekacije smo i htjeli da izazovemo, kažu u Prointeru.

"Jedan od ciljeva našeg interaktivnog oglasa bio je da dođemo do profesionalaca različitih struka, koji smatraju da su dostigli "plafon" u svojoj karijeri. Veliki broj kandidata nema jasnu sliku šta bi mogao raditi u našoj kompaniji i zato je naš zadatak da prepoznamo odgovarajuće kandidate za odgovarajuća radna mjesta na osnovu kvalifikacija i kompetencija", kaže Ivana Živković, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Prointeru.

Naglašava da je više od 80 kandidata ušlo u proces selekcije i da priča o novom zapošljavanju još nije završena.

Cilj Prointerove kampanje "Pokreni karijeru today" i jeste bio da privuče stručne i sposobne kadrove koji žele da uče i oprobaju se u nečem novom.

Ova kompanija već godinama gradi tim kojeg karakteriše spoj različitih znanja, vještina i sposobnosti i zato, ako želite da se pokrenete, pokušajte, čak i ako vam je IT sektor dosad izgledao kao "bauk".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti