Vaillant predstavio sisteme iz obnovljivih izvora na RENEXPO® BiH

07.11.2014. 10:25 / Izvor: eKapija.ba
Vaillant predstavio sisteme iz obnovljivih izvora na RENEXPO® BiH
OTVORI GALERIJU

Na Prvom međunarodnom RENEXPO® BiH učešće je uzela i kompanija Vaillant, lider na bh. tržištu u proizvodnji, prodaji instalacijskih plinskih uređaja, uređaja za grijanje i pripremu vode, uljnih kotlova sa i bez plamenika, pločastih radijatora, klima uređaja...

Na Prvom međunarodnom RENEXPO® BiH učešće je uzela i kompanija Vaillant, lider na bh. tržištu u proizvodnji, prodaji instalacijskih plinskih uređaja, uređaja za grijanje i pripremu vode, uljnih kotlova sa i bez plamenika, pločastih radijatora, klima uređaja, ventilacijskih sistema, sobnih termostata...

Semir Botić, direktor Vaillanta za eKapija.ba kaže kako su na Sajmu predstavili sisteme iz obnovljivih izvora, toplotne pumpe, solarne sisteme i ostali proizvodni program. Zadovoljni su ostvarenim kontaktima i organizacijom.

"Drago nam je da se konačno desila jedna ovakva manifestacija sajamskog i konferencijskog tipa gdje je nastupilo dosta izlagača i uzelo učešće dosta posjetilaca", kaže Botić, naglašavajući kako treba stalno raditi na buđenju svijesti potrošača koji trebaju znati da investiranjem u nove tehnologije, uređaje doprinose uštedama ali i zaštiti okoliša.

Vaillant je na našem tržištu prisutan duži niz godina i već je poznat sinonim za kvalitet.

Botić pojašnjava kako Vaillant osim prodajne mreže ima dobru razvijenu postprodaju. Imaju kvalitet iza kojeg stoji njemački proizvođač sa 140 godina tradicije. Stoga ne čudi da je njihov tržišni udio na našem tržištu oko 80 %.

Inače, Vaillant GmbH s matičnim sjedištem u Remscheidu, SR Njemačka, ubraja se u pionire među vodećim preduzećima iz područja tehnike grijanja u Europi. Vaillant je jedina robna marka u Europi koja nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit (zeolit-toplotna pumpa), vodik (gorivne ćelije) kao i obnovljive izvore energije: solar i toplinu zemlje, vode i zraka u sistemima toplotnih pumpi.

Vaillant Group proizvodi u 14 tvornica širom Europe te u jednoj tvornici u Kini isključivo za kinesko tržište. Broj zaposlenih u Vaillant Group dosegao je gotovo 13.500.

Na svjetskoj razini, Vaillant Group zauzima 8. mjesto u poretku svih proizvođača grijanja i klimatizacije.

U  BiH od 2010. godine nastavljajući sa radom i stalnim unaprjeđenjem u poslovanju, šire distributivnu, servisnu te instalatersku mrežu. Broj ovlaštenih servisera je porastao na 120 servisnih firmi, kao i broj instalaterskih firmi koji je odavno premašio cifru od 300 instalatera širom BiH.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti