Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vaillant u podršci projektu za čišći zrak

13.07.2018. 11:42 / Izvor: Akta.ba

Vaillant d.o.o. Sarajevo se uključuje u realizaciju projekta za subvencioniranje novih gasnih priključaka, te sanaciju postojećih, koji su pokrenuli Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zašte okoliša Kantona Sarajevo i Sarajevogas.

Projekat za cilj ima podsticanje smanjenja korištenja čvrstih goriva, te zaštitu životne sredine. Vaillant d.o.o. se pridružuje naporima za poboljšanje kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo, pružanjem dodatnih podscaja za krajnje korisnike i interesantnim ponudama iz Vaillantovog proizvodnog programa.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zašte okoliša Kantona Sarajevo 26. juna je objavilo Javni poziv za izbor korisnika subvencioniranja troškova rekonstrukcije unutrašnje gasne instalacije vlasnicima individualnih stambenih jedinica/objekata čiji su objek priključeni na distribuvnu gasnu mrežu do 31.12.2017. godine, kao i Javni poziv za izbor korisnika subvencioniranja troškova izgradnje novih priključaka stambenih objekata na distribuvnu gasnu mrežu.

Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo je obezbjedilo sredstva u iznosu od 1.001.000 KM a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta zraka, kako bi se korisnici koji koriste čvrsta goriva mogli grijati na plin. Javni poziv ostaje otvoren šezdeset (60) dana od dana objavljivanja za subvencioniranje troškova izgradnje novih priključaka, odnosno trideset (30) dana od dana objavljivanja, za subvencioniranje troškova rekonstrukcije unutrašnje gasne instalacije. Za više informacija OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti