Vijesti

VB Leasing – prva leasing kuća u BiH koja je dobila dozvolu Agencije za bankarstvo za obavljanje poslova leasinga

19.01.2010. 13:53 / Izvor: eKapija.ba

Od stupanja na snagu Zakona o leasingu januara 2009. godine, kojim je propisano da leasing društva takođe spadaju pod nadzor Agencije za bankarstvo, VB Leasing je proteklu godinu iskoristio da svoje poslovanje uskladi sa novim Zakonom i Odlukama Agencije, te je postao prvo leasing društvo u BiH koje je dobilo dozvolu Agencije za bankarstvo FBiH za obavljanje poslova leasinga.

Direktor ove leasing kuće Mr. Vujić Slobodan tim povodom je izjavio: "VB Leasing je unatoč krizi koja se osjetila na kompletnom tržištu, uspio u svom nastojanju. Uvođenjem Zakona o leasingu i jasnim definisanjem pravila ponašanja, početne pozicije za sve leasing kompanije su jednake. Ovim uređenjem tržišta stiču se uslovi za njegov nesmetan daljnji rast".

"Posebno mi je drago da smo prva leasing kuća koja je dobila dozvolu Agencije za bankarstvo, čime je prepoznat dosadašnji odnos VB Leasinga prema našim klijentima i partnerima, te naš transparentni rad u proteklim godinama", dodao je on.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti