VD Mašinske instalacije vam pomažu odabrati idealan klima uređaj?

23.04.2018. 08:45 / Izvor: Akta.ba
VD Mašinske instalacije vam pomažu odabrati idealan klima uređaj?

VD Mašinske instalacije sa svojim profesionalnim osobljem i svjetskim brendovima, mogu riješiti svaki vaš problem

U velikoj ponudi klima uređaja teško je snaći se u velikom broju termina: split sistem, mobilna klima, inverter, BTU, kilovati, ionizacija, uslovi garancije... Svakako se klima treba prilagoditi specifičnostima prostora.

Iz kompanije VD Mašinske instalacije d.o.o. Sarajevo savjetuju da kod izbora klime najvažniji je kapacitet hlađenja i grijanja koji se bira prema veličini i karakteristikama prostora. Klima uredjaji su namenjeni za klimatizaciju prostora: kancelarija, trgovina, kafića, rezidencijalnih objekata i sl.

Svojom konstrukcijom i karakteristikama zadovoljavaju različite potrebe ugradnje. U zavisnosti od vaših potreba možete birati izmedju zidnog, kasetnog, kanalskog, podnog ili podno-plafonskog tipa unutrašnjih jedinica.

Kako bi pronašli klima uređaj koji odgovara specifično vašim potrebama, potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih kriterija odabira i postaviti pitanja sukladno tome :

  • namjena klima uređaja: sezonsko (hlađenje i dogrijavanje u prijelaznom periodu) ili cjelogodišnje (hlađenje i grijanje) korištenje uređaja?
  • snaga klima uređaja: snaga/učinak klima uređaja vezana je za površinu prostora - kolike je površine prostor koji planirate klimatizirati?
  • tip klima uređaja: ovisno o karakteristikama prostora koji namjeravate klimatizirati - je li potrebna zidna, stropna ili podna unutarnja jedinica?
  • energetska učinkovitost: cjelodnevno korištenje klima uređaja utječe na iznos računa za el. energiju - trebate li visoko energetski učinkovit uređaj za smanjenje potrošnje el. energije?
  • namjena prostora: radi li se o rezidencijalnom objektu (kuća,stan), poslovnom objektu ili objektu sa specifičnim potrebama hlađenja/grijanja?

VD Mašinske instalacije sa svojim profesionalnim osobljem i svjetskim brendovima, mogu riješiti svaki vaš problem i bez problema se uhvatiti u koštac sa riješavanjem istih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti