Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Veća izdavanja za podsticaje u FBiH

06.07.2014. 10:39 / Izvor: SRNA

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović rekao je da usvojeni Program podsticaja za poljoprivredu za 2014. godinu podrazumijeva značajno povećana izdvajanja za mljekarstvo i stočarstvo.

"Kao primjer, podsticaje za mlijeko povećali smo sa 0,16 KM na 0,22 KM prošle godine i ove godine na 0,30 KM. Silaža za krave koje proizvode mlijeko iznosi 600 KM po hektaru, dok je prije preuzimanja mandata nismo imali nikako", rekao je jučer u Bihaću Lijanović.

Prema njegovim riječima, došlo je do povećanja podsticaja za tov i uzgoj junadi za skoro 100 odsto sa 300 na 600 KM i više od 50 odsto povećanja podsticaja za uzgoj rasplodne junice za proizvodnju mlijeka.

"Ovi podaci govore da smo napravili sve ono što smo obećali građanima BiH, FBiH i posebno vrijednim Krajišnicima koji su pokazali da su jedan od najvećih kantona sa proizvođačima mlijeka u FBiH" , rekao je Lijanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti