Veleposlanik RH Ivan Del Vechio posjetio gospodarske subjekte u Čapljini

20.02.2014. 11:54 / Izvor: eKapija.ba
Veleposlanik RH Ivan Del Vechio posjetio gospodarske subjekte u Čapljini

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio posjetio je jučer općinu Čapljina, gdje se susreo sa načelnikom općine Smiljanom Vidićem.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio posjetio je jučer općinu Čapljina, gdje se susreo sa načelnikom općine Smiljanom Vidićem.

U izaslanstvu veleposlanika Del Vechia bili su savjetnica Nives Tiganj i tajnik Pero Bilušić, dok su u izaslanstvu Općine Čapljina, uz načelnika Vidića, bili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović, savjetnik načelnik Dalibor Milinković i pročelnik odjela za društvene djelatnosti Općine Čapljina Željko Bonić.

Vidić i Del Vechio razgovarali prije svega o gospodarskim potencijalima općine Čapljina.

''S obzirom da je gospodin Del Vechio prvi put u Čapljini potrudili smo se da se upozna sa gradom, stanovništvom, kulturom, a prije svega našim gospodarskim potencijalima, što je najvažnije za sve nas zajedno. Ovaj razgovor u zgradi Općine samo je jedan dio posjete, jer ćemo sad zajedno obići gospodarske subjekte na području Čapljine, gdje ćemo prezentirati naše gospodarske potencijale, i potruditi se da se oni ostvare u skorijoj budućnosti'', rekao je načelnik Vidić.

Veleposlanik Del Vechio istaknuo je kako je cijela posjeta zapravo dio programa obilaska i upoznavanja cijele BiH.

''Vodstvo općine Čapljina ima jednu zaista izvrsnu viziju, a uz to i odlične programe i projekte za razvoj općine, i zasigurno su dobar partner za suradnju, posebice sa Republikom Hrvatskom po pitanju predpristupnih  fondova EU, u čemu RH ima dosta iskustva. Dogovorili smo suradnju na definiranju projekata za koje će biti aplicirano na razne financijske institucije, koje će to u konačnici i podržati. Danas smo čuli za projekt Općine Čapljina koji zajedno financira Europska banka za obnovu i razvoj i EU iz IPA fondova,  čemu smo posvetili veliki dio današnjeg sastanka. Taj projekt ima veliku važnost jer predstavlja stvaranje bolje budućnosti za stanovnike ovoga dijela Hercegovine" rekao je Del Vechio.

Po završetku sastanka u zgradi Općine Del Vechio je zajedno sa načelnikom Vidićem i suradnicima posjetio Tvornicu keksa i vafla ''Lasta-Zvečevo'', otkupnu stanicu voća i povrća ''Agroherc'' i Park prirode Hutovo Blato.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti