Velika potvrda uspjeha sarajevskog OrtoSar-a: Kristalni dijamant i Dijamantna nagrada za tehnički doprinos u medicini

29.09.2009. 15:48 / Izvor: eKapija.ba
Velika potvrda uspjeha sarajevskog OrtoSar-a: Kristalni dijamant i Dijamantna nagrada za tehnički doprinos u medicini

Business Initiative Directions (B.I.D.) je međunarodna organizacija koja daje nagrade za kompanije i stručnjake iz 178 zemalja od 1986. godine. Svake godine, tokom posljednjih deset mjeseci, Svjetski kongres B.I.D. sastaje se u Parizu, Londonu, Ženevi, Frankfurtu, Madridu i New York-u, a na temelju jednog ili više pojmova: QC100 načela, zadovoljstvo klijenta, leadership, tehnologija, najbolje prakse, poslovni rezultati, ISO 9000 i TQM.

Međunarodna ceremonija dodjele nagrada za kvalitet, koja je održana 21. septembra 2009. godine u hotelu Concorde La Fayette u Parizu, predstavlja trenutak javnih priznanja i uspjeha za firmu OrtoSar d.o.o. iz Sarajeva. Na skupu su sudjelovali uvaženi poslovni predstavnici iz cijelog svijeta, članovi medija i diplomatski kor, te stručnjaci za odnose s javnošću i korporativni imidž.

Pored brojnih domaćih i međunarodnih priznanja kojima se može pohvaliti OrtoSar d.o.o., ove godine je dobila i najveće priznanje "Kristalni dijamant", nagradu od Međunarodne konvencije za kvalitet u Parizu 21. 9. 2009. godine, koju je lično primio direktor i vlasnik Midhat Kabahija.

Od nominiranih kompanija iz 53 države, najviše priznanje u ovoj kategoriji za 2009. godinu pripalo je upravo OrtoSaru d.o.o. Sarajevo. Osim ove nagrade, kompanija OrtoSar d.o.o. dobila je još jednu Dijamantnu nagradu od Business Initiative Directions, u kategoriji tehničkog doprinosa medicini. OrtoSar je jedina kompanija koja je dobila dvije nagrade odjednom.

Ova priznanja su ujedno i velika potvrda OrtoSaru za uspješan i kvalitetan rad u oblasti protetike i ortotike od Međunarodnog komiteta za kvalitet. Ove nagrade su veliki pokazatelj da i u vrijeme teške ekonomsko-finansijske krize nema prepreka na putu za uspjeh u radu.

OrtoSarova nagrada u 2009. godini skrenula je veliku pažnju na uspjeh u radu ove kompanije i samim tim pokazala ogromnom evropskom tržištu da ima kompanija i u Bosni i Hercegovini koje postižu svjetski priznate rezultate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti