Velika zainteresovanost za izradu loga i slogana s kojim će BiH ući u EU

21.11.2017. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Velika zainteresovanost za izradu loga i slogana s kojim će BiH ući u EU

Čak 102 prijave stigle su na adresu Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara.

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara prošlog mjeseca, kako je Akta.ba objavila je raspisala Konkurs za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta procesa evropskih integracija BiH, odnosno loga i slogana procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Glasnogovornica Direkcije za evropske integracije, Marina Kavaz-Siručić za poslovni poral Akta.ba je kazala kako su se na konkurs do krajnjeg roka 6. novembra sa radovima mogli prijaviti i poslovni subjekti i pojedinci, u skladu sa propozicijama konkursa.

"Do roka je Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara zaprimila 102 uredno kovertirane prijave", kaže Kavaz-Siručić, pojašnjavajući kako sada stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora likovnih akademija u Sarajevu i Trebinju ocjenjuje prijavljene radove u skladu sa kriterijima nevedenim u pozivu: povezanost s temom, estetičnost, kreativnost i unikatnost, grafički kvalitet i primjenjivost, te jednostavnost i dodjeljuje bodove na skali od 0 do 20.

"Do kraja ove godine Direkcija će organizovati promociju novog vizuelnog identiteta procesa. Prethodno će, na temelju ocjena stručnog žirija biti proglašen pobjednik konkursa", kaže Kavaz-Siručić.

Pobjednika konkursa očekuje nagrada od 5.000 KM, odnosno potpisivanje ugovora s Direkcijom za evropske integracije.

Inače, Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH objavila je dva puta poziv svim zainteresovanim osobama, profesionalnim dizajnerima, samostalnim autorima, kreativnim timovima, te agencijama da dostave prijedloge idejnog grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (logo sa sloganom) procesa evropskih integracija BiH.

Pozivi su objavljene u aprilu i oktobru ove godine, a kako je navedeno vizuelni identitet treba biti jedinstven i prepoznatljiv kako bi uz odgovarajuće komunikacijske aktivnosti, svakog pojedinca asocirao na Bosnu i Hercegovinu i težnju za članstvom u zajednici evropskih država, ali i na ideju i vrijednosti EU te promjene koje put ka članstvu u zajednici evropskih država donosi.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti