Veliki broj gostiju zainteresiran za zimovanje na Vlašiću

08.12.2020. 13:47 / Izvor: Fena
Veliki broj gostiju zainteresiran za zimovanje na Vlašiću

Veliki broj gostiju zainteresiran je da predstojeću zimsku sezonu provede na Vlašiću, a najintenzivnija je potražnja za privatnim vikendicama.

Veliki broj gostiju zainteresiran je da predstojeću zimsku sezonu provede na Vlašiću, a najintenzivnija je potražnja za privatnim vikendicama, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

"Vlada veliki interes, kako za Novu godinu, tako i ostatak sezone. Ima dosta rezervacija, većinom od domaćih gostiju, ali i od bh. dijaspore. Veliki broj rezervacija dolazi, također, iz Hrvatske, ali će vjerojatno one ovisiti i o epidemiološkim mjerama u idućem periodu. U suštini, možemo reći da bismo, da nema pandemije koronavirusa, bili zadovoljni interesom gostiju" kazao je Matošević. 

Matošević naglašava da se, u suradnji s turističkim i ugostiteljskim djelatnicima na Vlašiću, priprema interni protokol za sigurniji boravak gostiju.

"Nastojat ćemo da sačinimo interni protkol za koronavirus, što podrazumijeva da, osim zakonom propisanih aktivnosti, donesemo niz mjera s ciljem bolje sigurnosti gostiju i djelatnika. To, između ostalog, podrazumijeva smjernice postupanja ukoliko neki gost dobije simptome karakteristične za covid 19", naglasio je Matošević.

Gostima bi, također, trebala biti dostupna i ambulanta, tako da će Vlašić, kako ocjenjuje Matošević, imati osigurane zdravstvene usluge za posjetitelje.

"Ova sezona će biti drugačija nego što smo to navikli, dakle bez koncerata i zabava. Nadamo se da će svi, od hotelijera, trgovaca do posjetitelja, biti odgovorni i da će poštivati mjere", naglasio je Matošević.

Po njegovim riječima, na Vlašiću ove godine neće biti ni uobičajenog velikog otvaranja zimske sezone, u organizaciji Turističke zajednice SBŽ-a, dok će datum otvaranja skijališta ovisiti o vremenskim uvjetima, odnosno količini snježnih padalina. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti