Veliki građevinski projekat Unioninvesta i PORR-a - Sarajevo dobija Wilson City Centar!

27.10.2007. 10:19 / Izvor: Oslobođenje
Veliki građevinski projekat Unioninvesta i PORR-a - Sarajevo dobija Wilson City Centar!



Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti još jedan moderan poslovno - stambeni kompleks. Unioninvest – izgradnja objekata DD Sarajevo, zajedno sa investitorima iz Austrije, predvođenim koncernom PORR, dogovara projekat izgradnje Wilson City Centra na vlastitoj lokaciji između Vilsonovog šetališta i Ulice Zmaja od Bosne.

Zajedničkim projektom predviđena je izgradnja modernog poslovno - stambenog centra površine veće od 50.000 kvadratnih metara, te podzemnih garaža. Planirano je da se na ovom lokalitetu izgradi i luksuzni biznis-hotel.

Vrijednost investicije je oko 60 miliona EUR, a projekat će biti realiziran u skladu sa najmodernijim standardima u oblasti građevinarstva. Danas je presudan dan za razvoj ove firme. Ovo je bila velika firma, ali kao i većina socijalističkih preduzeća doživjela je krah, rekao je direktor Unioninvesta, dr. Ibrahim Jusufranić, dodavši da su od svih ponuda koje su do sada imali izabrali najbolju.

"Ovim ulaganjem dobijaju radnici, grad i Kanton Sarajevo, te dioničari. Lično smatram da će se ovdje napraviti najbolji objekti pošto je riječ o centru Sarajeva" naglasio je Jusufranić.

Austrijski koncern PORR, koji zapošljava više od 10.000 radnika i ima godišnji promet od 2 milijarde i tristo miliona EUR, nakon uspješno realiziranog projekta izgradnje stambeno - poslovnog centra Vila Neretva u Mostaru, ovim projektom najavljuje značajnije aktivnosti na području BiH.

"Ovo je sigurno jedna od najboljih lokacija u Sarajevu kada je u pitanju izgradnja objekta ovakvog tipa. Pred nama je izuzetno ozbiljan posao i mi, praktično od danas, ulazimo u fazu stvaranja preduslova za početak izgradnje. Ako sve bude išlo po planu koji smo dogovorili, očekujemo da ćemo sa građevinskim radovima izgradnje Wilson City Centra krenuti u drugoj polovini 2008. godine" rekao je Markus Schrentewein, predstavnik austrijskog koncerna PORR.

Partnerstvom između Unioninvesta i austrijskih investitora biće riješeno i pitanje radnika Unioninvesta za koje će biti osiguran posao prilikom izgradnje i održavanja Wilson City Centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti