Veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta

24.06.2016. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta

Ambasador El Atawi je zainteresiran za uspostavljanje redovne aviolinije iz Sharm el-Sheikha, Hurghada i Kaira prema Sarajevu i BiH.

Ambasador Arapske Republike Egipat u BiH NJ.E. Yasser Sayed Mahmoud El Atawi posjetio je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine gdje se sastao sa ministrom Ismirom Juskom.

Obje strane su se složile da postoji veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta, što bi dovelo do značajne saradnje u području turizma, a time i bolje privredne saradnje dvaju zemalja.

Egipatski ambasador El Atawi izrazio je posebnu zainteresiranost za uspostavljanje redovne aviolinije iz Sharm el-Sheikha, Hurghada i Kaira prema Sarajevu i BiH, pojašnjavajući da postoji veliki interes građana Egipta za turističke destinacije u BiH. Takođe, ambasador je izrazio očekivanje da bi otvaranje ovih aviolinija povećalo i broj turista iz BiH koji bi posjetili glavni grad Egipta i turističke destinacije u ovoj zemlji.

Kada su u pitanju bilateralni odnosi BiH i Egipta ministar Jusko i egipatski ambasador su pozdravili dobre odnose dvije zemlje i izrazili spremnost za nastavak saradnje na svim poljima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti