Veliki potencijal: Tuzlanski Intral proizvodi baletanke za američko tržište

11.09.2019. 07:42 / Izvor: Fena
Veliki potencijal: Tuzlanski Intral proizvodi baletanke za američko tržište

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson posjetio je danas Tuzlanski kanton.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson posjetio je jučer Tuzlanski kanton. Razgovarao je s privrednicima iz ovog kantona koji smatraju da Amerika u razvoju privrede može biti jedan od strateških partnera Bosni i Hercegovini.

"S ambasadorom je danas došao i jedan od glavnih predstavnika USAID-a s kojim želimo uspostaviti konkretnu saradnju. Nas itekako zanima podrška USAID-a u prezentaciji privrede Tuzlanskog kantona. Želimo uspostaviti bolju saradnju s američkim tržištem, jer mi imamo veoma mali uvoz u Ameriku, a velik je izvoz iz Amerike. Što se tiče privrede, Amerika je naš strateški partner, a uvoz iz Amerike u Tuzlanski kanton je oko 147 miliona KM na šestomjesečnom nivou", rekao je Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla.

Zanimljivo je da tuzlanska tvornica obuće „Intral“ proizvodi baletanke za jednu od američkih firmi.

"Uspjeli smo razviti projekat proizvodnje baletanki za američko tržište i jednu američku kompaniju. Mi smo taj projekat uspješno završili i opet je u toku početak novog projekta proizvodnje baletanki čiji je vlasnik iz Amerike. Privredni potencijal Tuzlanskog kantona je veoma vidljiv, a sada ćemo vidjeti na koji način će koja privredna grana iskoristiti mogućnosti i u kojem smjeru će ići projekti koje USAID implementira", istaknuo je Alija Šehović, direktor tvornice obuće "Intral".

Američki ambasador Eric Nelson posjetio je i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, te Općinu Živinice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti