Veliki uspjeh prvog regionalnog sajma Omladinskog turizma

13.07.2012. 10:16 / Izvor: eKapija.ba
Veliki uspjeh prvog regionalnog sajma Omladinskog turizma

Prvi regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, održan je od 10. do 12. jula, u Novom Sadu.

Iako je ova manifestacija održana po prvi put, doživjela je veliki uspjeh, kako zbog konferencijskog, tako i zbog cjelokupne organizacije štandova izlagača i muzičkog dijela programa.

U okviru ovog sajma omladinskog turizma, Turistička organizacija Republike Srpske, je u saradnji sa organizatorima EXIT timom i TO Novi Sad, predstavila turističku ponudu Srpske i to prvenstveno programe za mlade, destinacije aktivnog odmora u RS.

U okviru pomenutog sajma, održana je i trodnevna Konferencija "I:ZIT- Business or and pleasure" na kojoj su učestvovali brojni stručnjaci iz oblasti turizma, marketinga, industrije zabave i sl.

Apsolutno podržavajući osnivanje klastera industrije zabave i turizma, prof. dr Renata Pindžo, pomoćnik ministra u MERR, Vlade Republike Srbije je izjavila da Sajam predstavlja novu fazu u razvoju manifestacija kao značajnog proizvoda u turističkoj ponudi Srbije. "To će biti prilika da se kroz partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora odrede budući strateški pravci razvoja omladinskog turizma, bolje korišćenje postojećih resursa, kao i otvaranje vrata EU fondova", dodala je.

Na pomenutoj konferenciji su učestvovali i predstavnici Turističke organizacije RS i Ferijalnog saveza RS.

Učesnici sajma i konferencije su potpisali i Deklaraciju o saradnji i razvoju omladinskog turizma u regionu Balkana, čiji je glavni cilj da region Balkana učini jednim od najatraktivnijih destinacija za omladinski turizam na svijetu, i time započeli saradnju na procesu osnivanja "Klastera industrije zabave i turizma Balkana". Deklaracija je predstavljena na improvizovanom zidu, sa obilježjima potpisnika. Potpisinici Deklaracije su predstavnici Turističkih organizacija, agencija i svi oni koji čine industriju zabave i turizma. Na listi potpisnika našli su se i Turistička organizacija Republike Srpske, Ferijalni savez Republike Srpske i festival "DEMOFEST", Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti