Veliko priznanje: "Hidden champion" za BiH je GS-Tvornica mašina Travnik

24.10.2019. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Veliko priznanje: 'Hidden champion' za BiH je GS-Tvornica mašina Travnik

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) održala je konferenciju "Hidden champions" za srednju i jugoistočnu Europu 07.10. 2019. godine u sjedištu EBRD-a u Londonu.

"Hidden champion" za Bosnu i Hercegovinu je GS-Tvornica mašina Travnik, koja uspješno posluje već 15 godina u BiH proizvodeći dijelove mašina za renomirane proizvođače, uglavnom za tržište Njemačke i Austrije, potvrđeno je za Akta.ba iz ove kompanije.

Priznanje je dodijeljeno u okviru konferencije "Hidden champions" za srednju i jugoistočnu Europu koju je 07.10. 2019. godine organizaovala Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

"Naše konstantno investiranje u tehnologiju, zapošljavanje, edukacije, gradnja kao i proširenje poslovnog proizvodnog prostora priznato je i nagrađeno od strane banaka i akademske zajednice srednje i  jugoistočne Europe kao i same EBRD", istakla je Snježana Kopruner, direktorica kompanije GS TMT.

Prema metodologiji koju je razvio profesor Hermann Simon, "Hidden champions" su uglavnom kompanije nepoznate široj javnosti (najčešće zbog činjenice da posluju u business to business segmentu), imaju prihode manje od četiri milijarde dolara i visok stepen inovativnosti ili tehnološke sofisticiranosti.

Izvještaj o istraživanju pripremljen je od IEDC-ove škole menadžmenta u Bledu i Udruženja za razvoj menadžmenta u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEEMAN), koji je predstavljen na konferenciji. 

Na konferenciji su analizirani rezultati ankete kao i obraćanja poduzetnika koji, danas nose zasluženo titulu "Hidden champion".

Inače, pomenuto priznanje dobilo je samo pet kompanija iz regiona: GS-TMT d.o.o, Bosna i Hercegovina; EasyPay, Albanija; Marina Porto Montenegro, Crna Gora;  BG Reklam, Srbija i Cosylab d.d., Slovenija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti