Velikokladuški Grupeks dobio certifikat ISO 9001 : 2008

29.05.2009. 08:51 / Izvor: Fena
Velikokladuški Grupeks dobio certifikat ISO 9001 : 2008

Sarajevska certifikacijska kuća SGS, članica istoimene multinacionalne kompanije iz Ženeve, uručila je 28.05.2009. godine velikokladuškoj firmi Grupeks certifikat ISO 9001 : 2008 za uspostavljeni sistem kvalitete upravljanja u ovoj kompaniji.

Riječ je o prestižnom priznanju,koje potvrđuje da je Grupeks uskladio svoj rad s međunarodnim standarima, što će svakako doprinijeti njegovom unapređenju poslova.

Kompanija Grupeks postoji više od 40 godina. Iz jedne skromne firme prerasla je u respektabilnu, koja se bavi poslovima izgradnje objekata visoke gradnje, izradom betonskih konstrukcija, stupova za dalekovode, izradom betona, održavanjem cesta i sličnih poslova.

Dobiveni certifikat omogućit će firmi bolji rejting kod investitora, a zaposlene obavezuje da nastave i dalje na usavršavanju sistema upravljanja u kompaniji, kazao je ovom prilikom direktor Grupeksa Irfan Redžić.

Svečanom činu dodjele certifikata prisustvovao je i predsjednik Privrede komore USK-a Ismet Pašalić, koji je kazao da je riječ o značajnom poslovnom uspjehu Grupeksa.

Prema njegovim riječima, u vremenu kada svjetska ekonomska kriza pogađa sve sfere društva u svijetu, uključujući i našu zemlju, građevinarstvo je posebno na udaru. Stoga poslovna politika velikokladuškog Grupeksa, koja uključuje uspostavljanje međunarodnih standarda u sistemu upravljanja, obećava opstanak ove kompanije na domaćem, te pristup evropskom tržištu, dodao je Pašalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti