Verlab: Sada je i više nego očito da pojedincima smeta naš rad

14.11.2020. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Verlab: Sada je i više nego očito da pojedincima smeta naš rad

Podsjećaju da posao zakonske verifikacije obavjalju još od 2015. godine za 11 različitih medicinskih uređaja.

Sada je i više nego očito da smeta naš rad, te da pojedini i ne žele da se izvrši zakonska verifikacija Verlaba, saopćeno je iz ove kompanije nakon što je iz Instituta za mjeriteljstvo BiH rečeno da Verlab nema akreditaciju za inspekciju respiratora.

"Pokušava se napraviti vijest iz neargumentovanih činjenica. Gospodin Medak iz Instituta za akreditiranje BiH nije nadležan za imenovanja laboratorija koje sprovode zakonsku verifikaciju, nego Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, kako je sam rekao. Gospodin Medak koji rukovodi sa BATA-om na preko 20 zahtjeva za akreditaciju nije odgovorio još od 2015. godine, a dužan je bio u roku od 60 dana. Zanimljivo da kada u situacijama kada želi odgovara čak i za vikend, o čemu će biti upoznata evropska akreditacija koja daje ovlaštenja BATA-i." poručuju iz Verlaba.

Napominju da je spisak imenovanih laboratorija javno dostupan na web stranici Instituta za mjeriteljstvo BiH, gdje se jasno vidi da je Verlab imenovan za 11 mjerila, između ostalog i za respiratore.

Imenovanje Verlaba se javno može vidjeti na stranici Instituta za mjeriteljstvo BiH.

Podsjećaju da posao zakonske verifikacije obavljaju još od 2015. godine za 11 različitih medicinskih uređaja.

"Verlab ne bi dobio posao od Federalne uprave civilne zaštite za usluge zakonske verifikacije respiratora da nije imao važeće imenovanje za ove poslove", ističu iz verifikacionog laboratorija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti