Verso Sarajevo već petu godinu implementira rješenja za pohranu podataka

25.09.2020. 10:11 / Izvor: Akta.ba
Verso Sarajevo već petu godinu implementira rješenja za pohranu podataka

Svjedoci smo vrlo izazovnog vremena u kojem je došlo do jake ekspanzije broja aplikacija koje svakodnevno koristimo, a koje opet manipulišu jako velikom količinom nama važnih informacija.

Svjedoci smo vrlo izazovnog vremena u kojem je došlo do jake ekspanzije broja aplikacija koje svakodnevno koristimo, a koje opet manipulišu jako velikom količinom nama važnih informacija.

Danas se ne samo poslovni procesi nego u velikoj mjeri i naše slobodne aktivnosti i razonoda oslanjaju na neke od IT servisa od kojih uvijek očekujemo da rade savršeno dobro. Gotovo da je nezamislivo danas pratiti moderan poslovni model a pri tome ne oslanjati svoje poslovanje na IT infrastrukturu. Upravo IT infrastruktura vrlo često predstavlja dodatni izazov za organizacije jer je ponekad teško pomiriti primarnu poslovnu djelatnost i IT.

Verso d.o.o Sarajevo je lokalni IT sistemski integrator i članica regionalne Verso Altima grupe, priznat u digitalnoj transformaciji na lokalnom i međunarodnom tržištu. S naglaskom na dizajn, razvoj, implementaciju, održavanje i upravljanje naprednim IT rješenjima, Verso podržava nove poslovne paradigme korisnika odgovarajući na najzahtjevnije poslovne izazove. Više od 170 korisnika u više od 50 zemalja svijeta poboljšalo je svoje poslovanje uz pomoć rješenja implementiranih od stručnjaka Verso Altima grupe. 

Verso d.o.o. Sarajevo je kroz dugi niz godina prisutnosti na BiH IT tržištu razvio partnerske odnose sa najznačajnijim proizvođačima IT rješenja iz različitih IT oblasti. U svojim projektima Verso implementira rješenja koja omogućavaju organizacijama sigurnu i bezbrižnu IT infrastrukturu koja prati njihove poslovne procese. Već petu godinu u nizu Verso svojim poslovnim partnerima implementira rješenja vodećeg svjetskog proizvođača rješenja za upravljanje i pohranu podataka NetApp.

NetApp kao globalni tržišni lider nudi širok portfolio proizvoda i rješenja koja mogu da zadovolje sve vrste korisnika počevši od malih do izrazito velikih poslovnih okruženja. 


U perjanice NetApp rješenja spadaju All-Flash (AFF) i Hybrid (FAS) sistemi za pohranu podataka koji su svojim kvalitetom i superiornom tehnologijom zauzeli centralna mjesta IT infrastruktura mnogih organizacija u Bosni i Hercegovini iz različitih poslovnih djelatnosti.

NetApp AFF/FAS rješenja bazirana su na skalabilnim arhitekturama koje omogućavaju korisnicima visoke performanse, pouzdanost i široke softverske mogućnosti te donose brzu analitiku i smanjenje rizika i troškova što svakako doprinosi povoljnom TCO faktoru.

 

Brojne organizacije kontinuirano rade na razvoju novih proizvoda i usluga s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti za svoje korisnike. Tako se stvaraju i ogromne količine podataka s kojima se organizacije suočavaju te ih potiču da svoje najvrijednije resurse čuvaju na najsigurnijim mjestima.

Stoga su za sigurno i brzo poslovanje potrebni diskovni sistemi visokih performansi koji inteligentnim rješenjima omogućavaju iskorištavanje svih prednosti paralelnih aplikacija i njihovo neometano izvršavanje uz osiguravanje njihove dostupnosti i konzistentnosti.

Ukoliko želite pouzdanog partnera za svoju IT infrastrukturu možete kontaktirati lokalni Verso ured u Sarajevu putem mail adrese info@verso.ba gdje ćete dobiti priliku da sa Verso stručnjacima dođete do optimalnog rješenja za Vaše poslovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti